Det ferskeste fra USA om søkeordsmarkedsføring

Marketing Sherpa, et amerikansk firma som jobber med å øke kompetansen på internettmarkedsføring, har nettopp gjennomført en omfattende undersøkelse blant eksperter på søkeordsmarkedsføring.
marketingress Av Rannveig Belt

Rapporten på over 200 sider tar pulsen på onlineannonseringsmarkedet og er proppet med nesten like mange grafer, tabeller og statistikker på alt du kan drømme om. Den kan kjøpes for nette $400.00. For deg som ikke har tid eller behov for å lese hele rapporten, men har lyst til å vite litt mer, få med deg høydepunktene her.

Søkeordsmarkedsføring har vært i rivende utvikling fra å være uglamorøse tekstannonser knyttet opp mot søkeresultater til å snart bli den dominerende metoden å kjøpe online mediaplass på.  Det ”hotte” nå er ”real-time”, målrettet og tilpassede budbaserte kjøpssystemer.

Internett har blitt smartere
Fra Web 1.0 med statiske enveisannonser til Web 2.0 med responsannonser og dialogmuligheter, er vi nå på vei inn i en helt ny generasjon; Web 3.0 som bruker informasjon fra brukeren til å tilpasse innhold. Gmail gjør dette ved å bruke ditt epostinnhold til å matche annonser som dermed fremstår som relevante for deg. En ny søkeside, www.hunch.com er et annet eksempel. De ber søkemotorbrukeren fortelle om seg selv slik at de der og da kan gjette den enkeltes interesser og foreslå søk.

New Media Economy
Hele Web 3.0 er basert på hva som kalles ”semantic web”, et paradigmeskifte for oss som jobber med markedsføring. Denne teknologien vil føre til store endringer i måten vi kjøper og konsumerer annonser på internett. Om ikke lenge vil forbrukerne bli provosert av irrelevante, dumme annonser like mye som de første målrettede og tilpassede annonsene gjør nå. Internettannonsering vil gå fra å være forstyrrelser til nyttig informasjon og ”semantic” markedsførerne være dem som får det til å skje. Det er spennende tider! I USA kaller de det “new media economy” (men er ikke dette god gammel DM-tanker i ny drakt, tenker jeg).

Høydepunkter fra rapporten:

Midt i finanskrisen har PPC (pay per click) annonsering økt med 18 %
Facebook er et godt eksempel. De tilbyr et valg mellom å kjøpe “ display ads” på CPM (Cost per thousand impressions) basis eller du kan legge inn bud på PPC plassering på nesten samme måte som Google selger tekstannonser på sitt innholdsnettverk.

Søkeordsmarkedsføring er skapt for konverteringsmålinger
Andre måleparametre enn bare direkte salg, gir denne type annonsering målbare resultater som er pådrivere for økt effektivitet. Og dermed har denne type annonsering unngått den strategiske identitetskrisen som bannerannonsering går igjennom (er det merkevarebygging eller direkte respons?). Ved å koble bud til ytelse og ytelse til handlekraftige måleparametre har man unngått hele problemstillingen.

Gjør mer med mindre
Reduserte markedsføringsbudsjetter sammen med økte resultatforventninger, har vært en pådriver på å tenke nytt . Trenden det siste året har vært å gå bort fra dyre høy volum ”pay per click” søkeord på Google til å legge vekt på SEO (søkeordoptimalisering), sosiale medier og PPC muligheter utenfor dyre konkurranseintensive arenaen som Google.

Skillet mellom bannere, søk og sosialemedier viskes ut
Listen over nettsteder som tilbyr PPC øker, siste tilfang er Facebook som ikke er en søkemotor, men allikevel tilbyr innholdsmålrettet PPC tekstannonser som Google. Disse PPC annonsene på Facebook er ofte laget for å drive trafikk til  Facebookmerkede websider, som har en viral spredningseffekt innenfor det sosiale netverket som igjen driver organisk (ikke betalt) trafikk.

Spesialister på søkeordsmarkedsføring må nå forholde seg til andre former for annonsering. Silotenkning som skiller mellom søk, online visninger og tradisjonell annonsering (kalt offline i online verdenen) forsvinner mer og mer etter som kjøp av mediaplassering basert på performance og PPC budmodeller vinner mer og mer innpass.

Spesialistene innser at de må bli generalister og at  kryssfunksjonstrategier blir mer vanlig.

Flere markedsførere med søkemarkedsføringskompetanse
Det er blitt lettere å finne folk med kompetanse innenfor søkeordsmarkedsføring både blant nyutdannede markedsførere kommer rett fra skolen med en forståelse for fagfeltet og markedsførere som etthvert har opparbeidet kompetanse på søkemotormarkedsføring. De tar med seg kompetansen og vertøysboksen med budbasert tankegang til andre marketing funksjoner og blir dermed helt enkelt smartere markedsførere. ”Food for thought” for oss som driver med dialogmarkedsføring, ikkesant?

Kilde: Marketing Sherpa

NORDMA informerer

ECHOAW

ECHO AWARDS 2014

ECHO Awards vil bli arrangert i San Diego i oktober 2014. NORDMA håper og tror at Norge også i år kan settes på kartet, ettersom alle våre vinnere fra MMM 2014 er automatisk kvalifisert til semifinale i New York. 

 

2014-04-14
.: Les mer her
451591999

NOMINER DINE TEAMLEDERE

VIRKE og NORDMA inviterer alle callsentere til å nominere sine teamledere til kåringen av årets teamleder outbound og årets teamleder inbound/kundeservice.
.

 

2014-04-07
.: Les mer her
NORDMAINFO

NY TJENESTE FRA NORDMA

Medlemskapet i NORDMA skal være lønnsomt og nå tilbyr NORDMA en ny tjeneste for våre medlemmer. Det er nå mulig for medlemmer å kjøpe prosjektledertimer og juridisk bistand/rådgivning fra NORDMA for en rimelig pris.

 

2014-04-03
.: Les mer her
Redd-Askeladden-464x230

KJØPSUTLØSENDE DONASJON?

Markedsføringsloven ble endret i 2009 og det ble etter dette tillat med kjøpsutløsende donasjoner. Norges Innsamlingsråd har vært på jakt etter gode eksempler som gir en bedre forståelse av hva dette går ut på.
 

2014-04-03
.: Les mer her
Parajett AB

Parajett AB kjøper Andvord Grafisk AS.

Det grafiske IT-foretaket Parajett AB har kjøpt aksjene i det norske selskapet Andvord Grafisk. Andvord Grafisk AS, som ble grunnlagt 1865, er en velkjent bedrift i det norske markedet.

2014-04-01
.: Les mer her
Ine Martinsen_123x244_cropped_116

Ny prosjektleder i NORDMA

I morgen får NORDMA ny prosjektleder. Ine har en bachelor i markedsføring fra London og er straks ferdig utdannet Mac-designer, med andre ord en perfekt kombinasjon for NORDMA. Vi gleder oss!

2014-03-31
.: Les mer her
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk